Bu Blogda Ara

16 Aralık 2006 Cumartesi

Kayıp Mailler Şehri

 Eğer sizin de benim gibi hem hotmail hem gmail hemde yahoo da mail hesabınız varsa eminim çoktaan sıkılmışsınızdır... Teker teker adreslere gir şifreni yaz reklam tabelalarının altından(ve yanından) maillere bakmaya çalış. Ooff off ! Çaresi: E-posta istemci programları.

 Uzun zamandır bildiğim ama uzak durduğum bir program var: microsoft outlook. Şu an sistemimde office 2007 beta yüklü olduğundan hevesliydim... programı bir süre kullanana kadar..

 Mikroşaft yine yapacağını yapmış: outlook 2007 inanılmaz yavaş çalışıyor. bir de doğru düzgün arama fonksiyonu eklenmediği için arama kısmında bir link var, aşağı yukarı şöyle yazıyor:
'Arama yapmak istiyorsanız lütfen (gülüyorum) windows desktop search i indirin'

 Bu arada bu windows desktop search ü indirdim, kurdum. 7/24 çalışan laptopumda bir yavaşlama
hissetmeden uzun süre kullandım. Fakat, yine de copernic i tavsiye ederim. Diğer masaüstü arama programlarına (google,msn/windows desktop seach,m2 vs) önemli derecede fark atıyor.
 
 Konumuza dönelim:Outlook a alternatif başka ne var? Tabii ki eski dostumuz mozilla vakfının mail istemcisi: Thunderbird. Bu program hakkında da 
endişelerim-şüphelerim vardı. Hotmail ve yahoo yu direkt desteklemeyor. Bunun için hotmail
e ve yahoo ya erişim sağlamak için kullanacağım pop3 mail yönlendirici programı iyi çalışacak mıydı- (outlook da Yahoo desteği için Yahoo Pops kullanmıştım) daha da önemlisi thunderbird de en azından eklentiler yönünden de olsa bir çalışma var mıydı? Evet, var !!

 Eklentinin adı WEBMAIL , yazının üstüne tıklayın ve açılan sayfadan webmail i (öncelikle) indirin. Eğer hotmail kullanıyorsanız hotmail eklentisini, yahoo da kullanıyorsanız yahoo eklentisini de yükleyin. 
Eğer gmail in pop3 özelliğini 
Thunderbird e kuramayacak kadar bezginim diyorsanız gmail eklentisini de kurun.

 Thunderbird ü kurun, söz ettiğim eklentileri (webmail, hotmail , yahoo ve gmail eklentilerini) araçlar-eklentiler-yükle den teker teker kurun ve thunderbird ü kapatıp yeniden başlatın. Thunderbird tekrar açıldıktan sonra araçlar-hesaplar- hesap ekle (evet bence de türkçe de bazı terimler komik görünüyor) kısmından webmail i seçin, karşınıza çıkan ekranları doldurun (cidden kolay). Tüm hesaplarınızda gelen ve giden kullanıcı adınızı kullanıcıadı@yihhuu.com vb... gibi tam doldurun-yoksa çalışmaz :D  . Bütün mail adreslerinizi ayarladıktan sonra thunderbird i kapatıp açın. Sadece 1 defaya mahsus mail adreslerinizin şifrelerini 
girin ve 'parola yöneticisi 
şifremi hatırlasın' ı işaretleyin. 

Önemli bir ipucu: Outlook kullanan arkadaşlarınızdan gelen maillerde eklenti olarak webmail.dat isimli bir dosya gözükebilir. Bunun için
Winmail Opener ı indirin ve kurun.Sadece thunderbird de (herhengibir mailden) webmail.dat dosyasına çift tıklayın açılan pencereden birlikte aç-gözat-c:\program files\winmail opener\wmopener.exe i işaretleyin ve aşağıdaki 'BU türde dosyaları hep bu programla aç' ı MUTLAKA işaretleyin ve tamam a basın. Artık son problemimizi de hallettik :D

 İnternette thunderbird için (en son baktığımda 350 idi) birçok eklenti ve temalar var. Siz de kendinize göre bakın, ihtiyacınız ve keyfinize göre thunderbird ünüzü donatın.

Keyifli mailleşmeler, millet :D

Peace out,
Yankizulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder